Prejt z vepřové hlavy a kořínku

190 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
895 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme hlavu a kořínek, vložíme do osolené vroucí vody, přidáme celou cibuli (oloupanou), nové koření a peř celý. Uvaříme doměkka.
  • 2
    Vyjmeme z vody, necháme zchladnout, obereme maso z hlavy a se srdcem je rozsekáme nadrobno.
  • 3
    Uvařený kořínek, syrová játra a namočené žemle ve vývaru, které vymačkáme, pak umeleme.
  • 4
    Smícháme rozsekané a umleté maso, přidáme utřený česnek se solí, mletý pepř a nové koření, zázvor a rozemnutou majoránku. Dle potřeby směs zředíme procezeným vývarem.
  • 5
    Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, upravíme povrch vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
  • 6
    Prejt podáváme teplý s vařeným bramborem a s dušeným kysaným zelím. Chutný je rovněž s bramborovou kaší a se zelným salátem. Můžeme také prejt podávat studený s červenou řepou či strouhaným křenem a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.