Kuřecí fajitas

60 min.
Mexiko

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 1kusPaprika zelená
    • 1kusPaprika žlutá
    • 1kusPaprika červená
    • 3kusyKuřecí prsa
    • 2kusyLimetka
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2lžičkyOregano sušené
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 1špetkaSůl
    • 50gramůSádlo škvařené
    • 4lžíceVoda pitná
    • 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa bez kůže a kostí nakrájíme na proužky 2 cm široké a vložíme je do mísy. Přidáme limetkovou šťávu, cukr, oregano, mleté čili a skořici. Dobře promícháme a necháme minimálně 30 minut marinovat.
  • 2
    Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva a sádlem a pomalu přiléváme teplou vodu, až vznikne tuhé těsto. Rozdělíme na 12 kuliček, pak z každé vyválíme placku o průměru 15 cm a zakryjeme, aby neoschly.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku rozřízneme napůl, odstraníme středy, semena a dužinu nakrájíme na 1 cm široké proužky.
  • 4
    Pánev nahřejeme a tortilly nasucho opékáme asi 1 minutu z každé strany, uchováme teplé.
  • 5
    Na velké pánvi rozehřejeme olej, marinované kuře opékáme 5–6 minut, přidáme papriky, cibuli a smažíme 3–4 minuty, až jsou kuřecí proužky propečené a zelenina měkká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.