Mexický nadívaný bůček

195 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1643 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
156 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut.
  • 2
    Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř.
  • 3
    Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme.
  • 4
    Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.