Jednoduché gazpacho

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme.
  • 2
    Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 3
    Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.