Italské tiramisu

25 min.
Itálie

Ingredience

    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2kusyCukr vanilka
    • 100gramůCukr krupice
    • 250gramůTvaroh jemný
    • 250gramůMascarpone
    • 200gramůPiškoty cukrářské
    • 250mililitrůEspreso
    • 125mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
366 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku. Cukr smícháme s tvarohem a mascarpone a do směsi přimícháme šlehačku.
  • 2
    Plochou mísu vyložíme polovinou piškotů. Smícháme espreso a likér a polovičním množstvím pokapeme piškoty.
  • 3
    Na to rozetřeme polovinu tvarohového krému. Vrstvu krému obložíme zbytkem piškotů, přitlačíme a přelijeme zbytkem espresa s likérem. Piškoty potřeme druhou polovinou tvarohového krému a uhladíme ho.
  • 4
    Tiramisu dáme odstát přes noc do chladničky.
  • 5
    Před podáváním posypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.