Oušková polévka

135 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové očištěné a dobře omyté ucho dáme do 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, bobkový list, celý černý pepř, celou oloupanou cibuli a očištěnou omytou mrkev. Vodu přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu vaříme do doby, až bude ucho měkké (vaříme ho min. 90 minut).
  • 2
    Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku a odložíme ji do misky.
  • 3
    Když je ucho měkké, vývar scedíme a zachytíme ho.
  • 4
    V druhém hrnci si rozehřejeme sádlo, přimícháme k němu hladkou mouku a uděláme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar (1 litr), přidáme promyté drobné krupky a necháme jíšku s krupkami povařit 20-25 minut.
  • 5
    Mezitím si ucho pokrájíme na malé kousky a zeleninu z vývaru prolisujeme. Vše přimícháme do polévky společně s petrželkou, případně dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.