Guláš se smetanou

165 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
66 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo.
  • 2
    V kastrolu na sádle zpěníme cibuli a osmažíme dozlatova. Poté přidáme maso a ze všech stran za častého míchání osmažíme. Když maso zezlátne, přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme 2/3 vývaru. Pod poklicí maso na mírném plameni dusíme asi 2 hodiny. Během dušení přiléváme zbylý vývar a maso mícháme.
  • 3
    V mezičase z másla a mouky usmažíme světlehnědou jíšku.
  • 4
    K měkkému masu vmícháme jíšku a smetanu a pečlivě zašleháme. Za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Před podáváním guláš osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Guláš se smetanou
Guláš se smetanou je skvělou volbou pro všední oběd, ale i třeba ten víkendový, protože chutná báječně. Nakrmíte jím více lidí a všichni budou doslova a do písmene spokojení. Sice byste měli začít s přípravou trošku dřív než s gulášem z vepřového masa, ale výsledek stojí za to.