Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
835 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • 2
    Namarinované maso obalíme ve strouhance a rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Každý řízek lehce pokapeme olejem.
  • 3
    Řízky pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 30 minut, každých 10 minut maso obracíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 2. 2016
Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
Tento recept mě zklamal. Chtěla jsem ho vyzkoušet, klasické řízky v troubě dělávám, jenže nenakládám do jogurtu. A to byla asi příčina toho, že se v troubě připalovaly. A kdybych pekla podle receptu 30 minut na 230 °C, tak už vůbec nevím, jak by to dopadlo. Obal řízků se přilepoval i na pečící papír. Kdo by ještě zkoušel, doporučuji jogurt lépe ochutit, na dvě porce větší polovina 1 stroužku česneku je opravdu málo.Nemůžu hodnotit kladně, 😬
Anonymní uživatel
po 10. 10. 2016
Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
já raději usmažila na pánvi...a byly dobrý...
Anonymní uživatel
po 10. 10. 2016
Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky
já raději usmažila na pánvi...a byly dobrý...