Holandské řízky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1433 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
132 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
734 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozemeleme maso, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Necháme přes noc v lednici.
  • 2
    Poté tvoříme malé placičky, které v trojobalu obalujeme a smažíme dozlatova na oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 19. 4. 2016
Holandské řízky
Misto malých placiček jsem dělala na jednu porci jednu větší. V receptu je na 6 porcí docela hodně masa a sýra, vyjde to i na 10 porcí. Sůl jsem dala dle potřeby, přidala trošku pepře a mléko taky dle potřeby. Do masové směsi jsem zamíchala malinko solamylu, může se přidat i vejce. Strouhanky a oleje je třeba podstatně více než uvádí recept. Jako přílohu jsem zvolila mačkané vařené brambory s máslem, posypané jarní cibulkou.