Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
341 Kč
246 Kč
230 Kč
Jidáše jsou velikonoční pečivo ve tvaru provazu nebo malých bochánků. Připomíná Jidáše, který za třicet stříbrných Ježíše Krista zradil. Jak si je upéct najdete v našem článku.
Pokračování
Beránek je druh sladkého pečeného pokrmu, kterého připravujeme především na Velikonoce. Vyrábí se ze sladkého těsta, do kterého je možné přidat i kandované ovoce či rozinky. Povrch lze posypat cukrem, případně polít čokoládovou polevou, apod. Kde se vzal?
Slavíte doma masopust? Pak by vám doma neměly chybět na stole masopustní koblihy. Přinášíme vám recept na tuto oblíbenou pochoutku.
Silvestr a Nový rok se neobejdou bez sladkostí. Na stolech se mohou objevit dorty, pěny a ovocné dezerty. Některé z nich můžete klidně podávat i v jiných období roku. Jak už to tak bývá, každá země má svůj oblíbený dezert.
Stále více lidí si nedokáže představit štědrovečerní prostřený stůl bez vánoční štoly. Odkud se toto pečivo vzalo? Přinášíme vám také recept.
Sezóna čerstvého ovoce je v plném proudu. Švestky a jablka jsou perfektním doplňkem dortů a dezertů. Domácí pečivo je vždy chutnější a zdravější než hotové.
Chcete si vychutnávat lahodné ovoce po celý rok? Pokud nemáte možnost navštívit Dvanáct měsíčků, můžete vyzkoušet zavařování a nebo méně tradiční sušení.
Meloun je sladký, osvěžující, chutný, ale velmi vodový. Co nám může dát ovoce složené téměř výhradně z vody? Ukazuje se docela hodně.
Borůvková sezóna je tady. Už nyní v lesech můžete vidět modrající se keříky. Borůvky účinně tlumí průjem, používají se při otravách jídlem, protože zmírňují bolesti břicha a nevolnost. Snižují také cholesterol a hladinu cukru v krvi u lidí s cukrovkou. To je jen pár důvodů, proč je jíst.
Astronomické léto se blíží. Přinášíme vám pár stěžejních nápadů na letní pokrmy. V létě většina z nás nemá chuť na dlouhé hodiny vaření. Řekneme vám, jak připravit lahodná a nízkokalorická jídla během několika minut.
počet položek na stránku
Autor: Roman