- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
Vánoční menu - Štědrý den
Klasická staročeská meníčka na Vánoce, v kterých je rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát, jsou stále nejvíc oblíbená. Naše vánoční menu obsahuje i mírně zapomenutý a přitom vynikající hubník a sulc. K tomu samozřejmě musí být – a ani zde nechybí - i tradiční vánočka a vánoční cukroví
Polévky
Staročeská vánoční polévka
Podle návodu na obalu uvaříme předvařených hrách. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kapří hlavy, ocasní porce, mlíčí a jikry očistíme. Připravíme vývar z hlav a ocasních porcí...
víceSaláty
Staročeský bramborový salát
Ve slupce předem uvařené, oloupané a vychladlé brambory prolisujeme do mísy. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a nadrobno nakrájené okurky. Z oleje, octa, soli a pepře umícháme...
víceHlavní chod
Český smažený kapr
Vajíčko v misce rozšleháme s mlékem a solí. Porce ryby omyjeme, osušíme a postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a porce kapra na něm smažíme z...
víceŠtědrovečerní hubník
Mražené houby podusíme, rohlíky nakrájíme na kostky a necháme nasáknout mlékem. Přidáme k nim houby, krupici, nakrájenou cibuli, vejce, česnek, sůl, pepř a majoránku. Pekáč hodně vymažeme,...
víceDezerty a moučníky
Černobílý vánoční dort
Smícháme mouku s kousky másla, cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, špetkou soli, žloutky a dobře promícháme. Vypracujeme těsto. Poté na pomoučeném vále rozválíme a vykrojíme dvě stejné...
víceOstatní
Domácí sulc
V hrnci s osolenou vodou vaříme koleno, nožičky a bobkový list, tak dlouho až bude maso odpadávat, cca 2 hodiny. Maso vyndáme z vody a vývar uschováme. Nakrájíme na menší kousky a smícháme s...
víceKuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android