- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
Vánoční meníčka
Ušetřete čas a starosti s vymýšlením jídel na Vánoce a využijte vánoční meníčka, která jsme pro vás připravili. V tomto meníčku je například rybí polévka, smažená ryba, bramborový salát s jogurtem, biskupský chlebíček, vánočka, jemné vanilkové rohlíčky i jiné cukroví a další vánoční jídla a dezerty.
Polévky
Kořeněná rybí polévka
Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek...
víceSaláty
Bramborový salát s bílým jogurtem
Nejprve si na bramborový salát připravíme brambory, ty důkladně omyjeme a se slupkou dáme vařit do neosolené vody zhruba na 20 - 25 minut. Ve zbylé, lehce osolené vodě, dáme vařit očištěnou a...
víceHlavní chod
Obalovaný rybí řízek
Nejdříve očistíme rybu, kterou naporcuje. Vzniklé řízky osolíme a odložíme stranou. Připravíme tři mísy, do jedné nasypeme strouhanku, do druhé mouku a do třetí rozklepneme vejce, která...
víceDezerty a moučníky
Vánoční biskupský chlebíček
Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky do nádoby kuchyňského robotu. Přidáme špetku solí, vanilkový i moučkový cukr a utřeme do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáváme vejce...
víceKřehké vanilkové rohlíčky
Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme mleté ořechy, mleté mandle, mouku, vejce a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme malé rohlíčky. Pečeme je na plechu ve středně...
víceOstatní
Tvarohová vánočka
Mouku, cukr, mléko, vejce, máslo, kypřící prášek, vanilkový cukr, ořechy, tvaroh a trochu soli zpracujeme do těsta. Těsto rozdělíme na díly a spleteme ve vánočku, kterou přendáme na plech. ...
víceCitronový punč
Do hrnce nalijeme čaj, pomerančovou a citronovou šťávu a brandy. Směs dáme na hořák a pomalu ji zahříváme, ale tak, aby se nevařila. Pak ji rozlijeme do hrnečků, přilijeme likér a ozdobíme...
víceDomácí vaječný likér
Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat. Postupně přidáváme vodku, vanilku, bílek a...
víceCukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android