Gastroslovník

Sapota

  • Latinsky: Achras sapota

Jedná se o tropické ovoce. Někdy se také nazývá Manilkara sapota. V různých jazycích se toto ovoce jmenuje Sapodilla, Sapote nase berry, Sapohilier, Sapote, Sapotier, Sapotillier, Chicle, Chiku, Mispero, Zapota, Žen-si-kuo. Sapot je více druhů, například Casimiroja a Mamey.

 

Toto ovoce se tvarem podobá jablkům, chutí a vůní meruňkám. Většinou má nahnědlou barvu vně i uvnitř. Hodí se do kompotů, krémů, marmelád a salátů. Sapota pochází z tropů, oblíbená je hlavně v Jižní Americe.

Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist