Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
- Vybrat kategorii
- Pokrmy Suroviny
Aceto Balsamico
Tento ocet obsahuje svařenou šťávu z hroznů. Aceto Balsamico rozdělujeme na různé druhy - Aceto Balsamico di Modena, Aceto Balsamico tradizionale di Raggio Emilia, Aceto Balsamico tradizionale di Modena, Aceto Balsamico. Ve srovnání s obyčejným octem jsou balsamikové octy kořeněnější, sladší a trochu olejnaté. Používají se zejména v italské kuchyni. Hodí se k pokrmům z divočiny a z hovězího masa, k rizotu nebo k lehkým salátům. Zmrzlina či…
Aceto Balsamico - balsamikový ocet
ACETO BALSAMICO – neboli balzámový či balsamikový ocet pochází z Itálie a hojně se používá v kuchyni. Jedná se o speciálně upravované víno, které zraje v sudech. Italské vinné tajemství Balsamico je kromě lahodné chuti bohaté také na vitamíny a je tak prospěšné našemu zdraví. Označení Aceto balsamico tradizionale di Modena či Aceto balsamico tradizionale di Reggio Emilia neboli tradiční balzámový ocet z Modeny či z Reggia Emilia mohou na svých…
Aceto di vino
Aceto di vino se vyrábí v Itálii z bílých vinných hroznů. Obsah kyseliny octové je 7,1 %.
Asijské chilli omáčky
Chilli omáčka je nejdůležitější kořenící prostředek asijské kuchyně. Je velmi slaná a může tudíž sloužit jako náhražka soli. Kromě chilli omáček známe ještě sambaly - jsou to pasty husté konzistence složené z chilli lusků. Sambalů existuje několik druhů. Nejznámější je sambal oelek, který je velice ostrý. Sambal manis je spíše jemný a sladký. Do sambalu kacang jsou zase přidávány mleté arašídy a před použitím musí být rozmíchán ve vodě. V…
Aspik (rosol)
Tato gelovitá hmota se vyrábí dvěma způsoby - přírodní cestou z kůže či kostí, nebo uměle z lístkové či práškové želatiny, případně z karagenanu (želírující látka vyrobená z mořských řas).