Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

  • Vybrat kategorii
    • Suroviny

Bylinné a kořenné octy

Kyselý základ pro výrobu tohoto octa tvoří lihový nebo vinný ocet, který se aromatizuje různými bylinkami nebo kořením. Známe např. estragonový ocet, bylinný ocet ze směsi kuchyňského koření nebo ocet ochucený ovocem. Z červeného vinného octa je vyroben švestkový ocet, z lihového octa je vyroben ocet třešňový. Existuje i ocet s česnekem medvědím nebo jiné octy z léčivých bylin. Bylinné a kořenné octy mají specifické aroma ochucovadla, chutnají…

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist