Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
Faggot – syrový
Faggot je masný výrobek z mletého vepřového bůčku, jater, srdce a někdy plic. Masová směs se ochucuje šalvějí a tvaruje do placiček. Placičky se potom zabalí do vepřové síťky a pečou se. Podávají se s cibulovou omáčkou. Faggot měří 12cm a široký je 7cm.
Fagottini
Jedná se o malé těstovinové taštičky. Jsou plněné.
Falukorv TSG – vařený
Falukorv je vuřt uzený v horkém kouři, vyrobený ze směsi hovězího nebo telecího a vepřového masa. Tento masný výrobek musí obsahovat více než 40% masa a musí být zahuštěný bramborovým škrobem. Falukorv se vaří a před podáváním se smaží nebo chvíli povaří. Měří 20cm a široký je 5cm.
Farfalle
Farfalle jsou známé italské těstoviny ve tvaru motýlků. Mají zářivě žlutou barvu. Jsou vhodné zejména k delikátním zeleninovým pokrmům, podávají se také k rybám.
Farfalline
Farfalline jsou těstoviny ve tvaru malých, drobných motýlků. Jsou vhodné především do polévek.
Farinheira – vařený
Farinheira je světlá, měkká klobása nakyslé chuti. Vyrábí se z pšeničné mouky, vařeného hovězího nebo vepřového tuku, bílého vína, česneku, papriky a někdy také pomerančové šťávy. Klobása se udí po dobu až 7 dnů, je dlouhá 35cm a široká 4cm. Tento masný výrobek je třeba před podáváním ještě povařit.
Farmhouse sausage – syrový
Tato farmářská klobása se vyrábí z hrubě mletého vepřového masa – má hrubší strukturu než ostatní britské klobásy. Malovýrobci používají při výrobě Farmhouse sausage i jiné druhy masa a klobásy ochucují různými bylinkami. Farmhouse sausage měří 12cm a široká je 3cm.
Fazol
FAZOLE OBECNÁ - latinsky Phaseolus vulgaris – anglicky bean, německy Bohne, francouzsky haricot, italsky fagiolino – jsou další významnou světovou luštěninou. Odrůdy se rozlišují především podle vzrůstu na nižší keříčkové a vyšší tzv. tyčkové, které potřebují oporu. Velmi zdravá a chutná luštěnina Fazole mají velmi dlouho historii a i v současnosti patří mezi velmi oblíbené druhy luštěnin. V kuchyni se mohou připravovat na mnoho způsobů. V…
Fazole
FAZOLE OBECNÁ - latinsky Phaseolus vulgaris – anglicky bean, německy Bohne, francouzsky haricot, italsky fagiolino – je významnou světovou luštěninou. Velmi zdravá a chutná luštěnina Fazole mají velmi dlouhou historii a i v současnosti patří mezi velmi oblíbené druhy luštěnin. V kuchyni se mohou připravovat na mnoho způsobů. Obsahují velké množství bílkovin a vlákniny, vitaminy A, B, E a C, kyselinu listovou a minerály, jako draslík, fosfor,…
Fedilini
Jedná se o těstoviny ve tvaru vlasových nudlí. Nejčastěji se používají jako vložka do polévek.