Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
- Vybrat kategorii
- Kuchařské techniky Suroviny Ostatní
Melasa
Melasa je extrakt z cukrové třtiny, nazývá se také "černý zázrak". Třtinová melasa obsahuje zinek, hořčík, vápník, chróm, měď, draslík, fosfor, železo a vitaminy řady B. Melasou můžeme nahradit cukr při slazení dětských pokrmů, můžeme ji konzumovat i jako samostatný nápoj místo kávy.
Miso
Miso je slaná pasta vyrobená kvašením sójových bobů a mořské soli. Používá se k ochucování polévek a omáček. Obsahuje lecitin, kyselinu linolovou a dodává organismu důležité minerály.