Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
- Vybrat kategorii
- Kuchařské techniky Suroviny
Odvěšení
Odborný název pro způsob skladování masa následujícího po porážce. Ke skladování masa slouží chladírny. Během biochemických procesů se uvolňuje kyselina mléčná, která okyseluje maso. Následným enzymovým štěpením vláken svaloviny a vaziv se maso stává křehčím. Vůni a chuť masa vytvářejí vznikající extraktivní látky.
Ováření (paření)
Jedná se o tepelné zpracování při teplotě 60-90 stupňů Celsia, a to v páře nebo v horké vodě.