Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Řezačka

Jedná se o stroj k rozmělnění masa a tukové tkáně. V masné výrobě je tento stroj nepostradatelný.

Roztíratelné masné výrobky (pomazánky)

Jedná se o měkké, roztíratelné výrobky. Jejich roztíratelnost umožňuje relativně vysoký obsah tuku. Kvůli prodloužení trvanlivosti a typickému aroma se některé druhy těchto výrobků ještě udí. Klasickým příkladem roztíratelných masných výrobků je metský salám nebo čajovka.

Rybí omáčky a pasty

Známe garnátovou pastu, asijskou rybí omáčku, ústřicovou omáčku, kaviárový krém, lososový krém a sardelovou pastu. Garnátová pasta - anglicky "shrimp pasta". Vyrábí se ze sušeného garnátového masa a soli. Je pálivě ostrá a páchne rybinou. Při vaření s pokrmem se zápach ztrácí. Hodí se k masitým a rybím pokrmům. Asijská rybí omáčka - je řídká, vyrábí se z fermentovaných ryb, např. sardelí, sépií nebo makrel. Patří do polévek a jídel z pánve wok.…

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist