Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
- Vybrat kategorii
- Kuchařské techniky Suroviny Ostatní
Umělé střevo
Jde o uměle vyrobený obal výrobku, který má podobu zvířecího střeva. Může se vyrábět z přírodních materiálů (celulóza, textilní tkaniny) nebo z materiálů syntetických (fólie). Oproti přírodním střevům jsou umělá střívka hygieničtější, levnější, snáze dostupné a je možno déle je skladovat.
Ušlechtilá plíseň
Jde o povrchovou vrstvu fermentovaných salámů, která je vytvořená nárůstem ušlechtilých plísní vypěstovaných laboratorně. Tato vrstva zabraňuje růstu nežádoucích mikroorganismů a příznivě ovlivňuje chuť a vůni salámů. Plísňový povlak je u italských salámů známkou optimální zralosti.