Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Zkřehčování masa

Jde o pomalé zrání odvěšeného masa. Tento proces má vliv na texturu (konzistenci) masa a jeho chuť.

Zrání masa

Jde o biochemický proces. Během tohoto procesu se odbourávají sacharidy, tuky a bílkoviny až do požadovaného stupně. Pomocí teploty je ovlivňována enzymová aktivita.

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist