Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Aceto di vino

Aceto di vino se vyrábí v Itálii z bílých vinných hroznů. Obsah kyseliny octové je 7,1 %.

Ačokča

AČOKČA též korila – latinsky Cyclanthera pedata je známý také pod lidovým názvem paprikookurka. Ani paprika, ani okurka Ačokča pochází z Jižní a Střední Ameriky. Malé plody je možné konzumovat v čerstvém stavu, větší se nakládají jako okurky. Z plodů zbavených semen se připravuje odvar na snížení hladiny cholesterolu, listy se přikládají na zánětlivou pokožku. Původ, historie, současnost Pochází ze střední a jižní Ameriky. Z Bolívie se…

Ädelost

Skandinávský sýr z kravského mléka.

Aedelost

Švédský plísňový sýr.

Aettekees

Belgický sýr, specialita z Bruselu.

Agastache anisata

Latinský název pro medonosnou trvalku s aromatickými listy a anýzovou vůní, která se někdy používá i v kuchyni, zvláště francouzské (Agastache Anisée). Je to rostlina pocházející s Ameriky a Asie, velmi podobná naší meduňce.

Agastache mexická

AGASTACHE MEXICKÁ – patří do čeledi hluchavkovitých a často se s ní můžete potkat jako s ozdobnou rostlinou ve skalkách. Kromě toho, že krásně kvete, nalezne své využití i v kuchyni. Historie, původ a současnost Tato krásná rostlinka s drobnými květy pochází z Mexika. Právě díky svému vzhledu a sladké vůni se těší stále větší oblibě v okrasné a bylinkové zahrádce. Vzhled, chuť a vůně… Agastache je 60–90 cm vysoká keříková bylina. Květy mají…

Agneau de pauillac

Francouzská specialita, jehně z Pauillacu, městečka z oblasti Médoc (kraj Bordeaux), proslavené vynikajícím červeným vínem. Většinou jde o jehněčí kýtu, vykostěnou a nadívanou směsí mletých jehněčích vnitřností (jater a ledvinek) a mletého vařeného masa z žebírek. Nemělo by chybět koření: bobkový list, rozmarýn, tymián. A samozřejmě červené víno.

Agnes sorel

Mezinárodní název pro krém z drůbežího vývaru zahuštěného rozemletými žampiony.

Agnolotti

Jedná se o těstoviny ve tvaru obdélníkových nebo čtvercových taštiček. Jsou plněné sýrem, směsí mletého masa nebo drůbežím masem.

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist