Gastroslovník

Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.

Ovčí krab

Jedná se o tichomořský druh, vyskytuje se jen v pobřežním pásmu od San Francisca po Dolní Kalifornii. Charakteristickým znakem kraba ovčího je hřbetní krunýř dosahující délky 20cm, pokrytý četnými trny a tuhými, zvlněnými chlupy. Ovčí krab má význam jen lokální. Maso je velmi chutné, vhodné k vaření.

Ovesné vločky

Ovesné vločky vznikají rozdrcením ovesných zrn. Jsou zdravé a lehce stravitelné, používají se v gastronomii a také v kosmetickém průmyslu.   Obsah živin a účinky na zdraví Ovesné vločky mají velmi vysoký obsah bílkovin a lehce rozpustné vlákniny, nenasycených mastných kyselin a slizových látek. Je v nich také značné množství vitamínů B1 a B6, vitamín E, kyselinu listovou, železo, vápník, hořčík, draslík, fosfor a lecitin. Průměrně obsahují 66…

Ovoce - nákup, zpracování, uskladnění

Ovoce kupujeme především kvalitní a v množství, které jsme schopni zkonzumovat do doby, než se začne kazit. Cena by - pokud je to alespoň trochu možné -  neměla být při nákupu hlavním kritériem. Většinu druhů ovoce je možné v současné době koupit na mnoha různých místech po celý rok. Nejčerstvější je samozřejmě přímo u pěstitelů nebo na trhu, je ale také dražší. Běžné levnější ovoce většinou z dovozu nabízejí velké obchody, v různých…

Ovocné polévky

Ovocné polévky, teplé i studené, jsou vynikající především v teplých letních měsících.  U dětí jsou velmi oblíbené, jsou vhodné i jako svačina nebo přesnídávka. Vhodné ovoce  Mezi nejvhodnější ovoce na přípravu zdravé ovocné polévky patří jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, maliny a borůvky. Ovocné polévky se připravují jak z čerstvého šťavnatého ovoce, tak i z ovocných šťáv. Pokud není čerstvé ovoce k dispozici, může se použít i ovoce…

Ovocný ocet

Tento ocet je vyrobený z čerstvého ovoce, ovocného moštu nebo ovocné šťávy. K výrobě se používají jablka, hrušky, švestky, broskve, meruňky, kdoule. Ovocný ocet lze vyrobit také z exotického ovoce, např. z banánů nebo z ananasu. Pro vysoký obsah kyseliny citronové jsou k výrobě octa nevhodné citrusové plody. Ovocný ocet obsahuje nejméně 5% kyseliny, obsah zbytkového alkoholu je až 0,5% obj. Dále obsahuje aromatické látky, zbytkový cukr, stopové…

Oxford sausage – syrový

Klobása vyrobená ze stejného množství vepřového a telecího masa. Ochucená je citronovou šťávou, tymiánem, šalvějí a majoránkou nebo saturejkou. Masová směs se plní do střívek, klobása měří 12cm a široká je 3cm.

O zvěřině

Zvěřina je přírodní potravina. Každý druh zvěře má svá specifika, aroma zvěřiny se mění během roku. Srstnatá a pernatá zvěř žijící v lesích se v mnohém liší od doma chovaných jatečných zvířat. Maso divoké zvěře má své přednosti – potrava zvířat podléhá přírodnímu cyklu ročních dob, u zvěře probíhá přirozená selekce, zvířata se řídí přirozenými instinkty, žijí bez stresu a svobodně. Všechna zvířata se srstí se řadí k srstnaté zvěři, která se…

počet položek na stránku

Nejhledanější

Nejsou zde žádné hledané položky.

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist