autor: Šárka Hnízdová
Základem zeleninových polévek je většinou uvařená a rozmixovaná zelenina různých druhů. Ta se pak ochutí, v některých receptech se ještě přidává bujon nebo lžička smetany. Kuchařka zeleninových polévek jich nabízí skutečně mnoho – nechybí vynikající brokolicová, špenátová nebo dýňová polévka, cibulačka nebo zelňačka…
více >
< méně
Vše | Polévky
-
Polévka mrkvová
30 minNastrouháme očištěnou mrkev a na olivovém oleji osmahneme. Přilijeme vodu, přidáme omyté a přecezené ovesné vločky, okořeníme, osolíme a 6 minut necháme vařit. Do vroucí polévky přidáme rozkvedlané vajíčko a odstavíme.
-
Zeleninová polévka s vejci
30 minDo vývaru přidáme najemno nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a společně povaříme cca...
-
Rajčatová polévka s bazalkou
25 min -
Rychlá zeleninová polévka
40 min -
Syrovátku nalijeme do hrnce, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu. Mouku rozmícháme...
Polévky
X