Kuchařka na domácí zmrzliny

Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0
autor: Libuš
Kuchařka na domácí zmrzliny

Kuchařka, podle které se připraví nejlepší domácí zmrzlina a nanuky. Domácí zmrzlina je mnohem zdravější a chutnější než kupovaná, samotná příprava je ale velmi jednoduchá a rychlá. Na domácí zmrzliny potřebujete především kvalitní suroviny, případně formu na nanuky a samozřejmě mrazák.

více >
< méně

    Dezerty a moučníky


  • Jahodová zmrzlina

    hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
    Celkový čas přípravy 30 min

    Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto. V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté...

  • Mléko, cukr a žloutky šleháme v hrnku na ohni, až směs zhoustne a tvoří povlak na metle...

  • Cukr zalijeme 2,5dl vody, přidáme citronovou kůru a uvaříme sirup. Do vychladlého...

  • Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Žloutky a cukr...

  • Smícháme 2 vejce, 2 žloutky, cukr. Zahřejeme na ohni smetanu, čokoládu a kokos. Horkou...

  • Smícháme 1 vejce, 1 žloutek a 3 lžíce cukru krupice. Čokoládu a 3 lžíce mléka...

  • Polovinu kávy umeleme a polovinu kávových zrn nadrtíme na jemno. Zakapeme trochou...

X
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist