Japonská kuchyně je velmi oblíbená po celém světě. Je velmi rozmanitá, důležitá je tradiční příprava a také estetický dojem při servírování. Jídla jsou navíc velmi zdravá a také dietní. Základní suroviny jsou rýže, zelenina a ryby, často se používají i mořské řasy. Připravte si originální japonská jídla, která nabízí tato kuchařka.
-
Rybí polévka s rýží
45 minPodusíme rýži v litru vody téměr doměkka, pak na oleji opečeme filé, přidáme pórek,...
-
V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně 1 hodinu malý kousek...
-
Polévka miso se zeleninou
70 minPřipravíme si houby shiitake, které vložíme na nádoby se studenou vodou a necháme 30...
-
Nudle v polévce s tofu
45 minŘasy namočíme na 5 minut do studené vody, slijeme je, necháme okapat a odložíme stranou...
-
Čirá polévka z krevet
25 minDo menšího hrnce dáme vařit vodu, snížíme teplotu a na pár vteřin vhodíme hrášek,...
-
Tuňák s miso omáčkou
55 minKedlubnu zbavíme tvrdé slupky a nakrájíme na kolečka. Ve větším rendlíku smícháme...
-
Hustá hovězí polévka
110 minDo menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté...
-
Dashi vývar s krůtím masem
35 minDo misky si připravíme nudle. Do hrnce nalijeme dashi a přivedeme k varu. Vhodíme nudle...
-
Hovězí vývar s bramborami
78 minMaso dáme na 2 hodiny do ledničky, aby bylo částečně vymrzlé. Brambory omyjeme,...
-
Japonská polévka s nudlemi
25 minDo kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a...
-
Sushi s plody moře a ovocem
35 minPod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod...
-
Houbové sushi
25 minDo větší mísy vlijeme teplou vodu s octem, ve které si namáčíme ruce při tvarování rýže...
-
Houby v sójové omáčce
85 minHouby namočíme do horké vody asi na 25 minut, poté scedíme. Používáme jen hlavičky hub....
-
Řasu nori nařežeme na 4 stejně silné proužky, upravíme na talířky do tvaru kroužků,...
-
Kornoutky nori s lososem
23 minSyrový filet z lososa s kůží omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky tak, aby na...
-
Do suché pánve vsypeme sezamová semínka a opražíme do zlatova. Odstavíme, přesypeme na...
-
Sushi zeleninové
21 minMrkev a ředkev rozkrájíme na tenké plátky, listy salátu nakrájíme na proužky a potřeme...
-
Sushi s kachním masem
20 minMladou mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, pečená kachní prsíčka rozkrájíme na tenké...
-
Nakládané krabí maso scedíme, rozkrájíme na tenké plátečky, pokapeme citronovou šťávou...
-
Plátky uzeného lososa nakrájíme na proužky, salátovou okurku nastrouháme nahrubo,...
-
Rýžová miska s Tofu
35 minDo kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, Mirin, vodu, přidáme cukr a vše přivedeme...
-
Nejprve cca 5min nasucho opražíme při nízké teplotě sezamová semínka, dokud lehce...
-
Japonský salát z melounu
20 minMeloun oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zalijeme bílým vínem a mírně osolíme. ...
-
Nudle vložíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a vaříme na skus. Nudle scedíme,...
-
Salát se zálivkou
40 minŘímský salát propláchneme, tak aby na něm nezůstaly nečistoty. Do hrnce nalijeme vodu,...