Čínská kuchyně je známá a oblíbená po celém světě. Nejčastější tepelnou úpravou je smažení v pánvi wok a zdravé vaření v páře, typickými ingrediencemi drůbeží a hovězí maso, zelenina, houby, tofu,nudle, rýže a samozřejmě koření. Naše kuchařka čínské kuchyně nabízí nejlepší oblíbená, tradiční i méně známá, jídla.
-
Pekingští hadi
45 minZpěníme na oleji nakrájenou a oloupanou cibuli, přidáme pokrájené maso na nudličky,...
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Opečeme je v pánvi na rozehřátém...
-
Křepelky po čínsku
45 minKřepelky omyjeme, oddělíme stehýnka a prsíčka. Prsíčka vykostíme a nakrájíme na kousky....
-
V mixéru promixujeme do homogenní hmoty nahrubo nakrájený česnek, sezamovou pastu, olej...
-
Smažené nudle s krůtím masem
25 minKrůtí prsa nakrájíme na široké nudličky, osolíme je a okořeníme směsí pěti koření....
-
Krevetové saté
35 minZ krevet odkrojíme přední část s hlavou, zbytek oloupeme a vyjmeme hřbetní strunu....
-
Krevety zbavíme vnitřností, pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme očištěné krabí maso,...
-
Smícháme v míse vepřové mleté maso, nasekanou šalotku, zázvor, petrželku, sójovou...
-
Játra smažená po čínsku
25 minČesnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a šikmo nakrájíme na delší...
-
Květák rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Maso...
-
Kuřecí maso na sladko
35 minKuřecí maso nakrájíme na nudličky a smícháme ho se lžící sójové omáčky a sezamovým...