Čínská kuchyně je známá a oblíbená po celém světě. Nejčastější tepelnou úpravou je smažení v pánvi wok a zdravé vaření v páře, typickými ingrediencemi drůbeží a hovězí maso, zelenina, houby, tofu,nudle, rýže a samozřejmě koření. Naše kuchařka čínské kuchyně nabízí nejlepší oblíbená, tradiční i méně známá, jídla.
-
Skleněné ovoce
40 minDo mixéru dáme všechny suroviny na těsto, rozmixujeme na hladké těsto. Vylijeme do mísy...
-
Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme...
-
Sladké chlebové bochánky
105 minDo hnětače prosejeme mouku, moučkový cukr a přidáme sůl. Uprostřed uděláme důlek,...
-
Rýžový narozeninový dort
80 minOválnou dortovou formu o výšce cca 25cm vymažeme máslem po dně i stranách. Rýži...
-
Medové ořechy
20 minJádra ořechů spaříme vroucí vodou a oloupeme. Vsypeme je do medu a marinujme nejméně 24...
-
Sladké jehněčí ocásky
30 minZ hladké mouky, cukru a 2 lžic vody vypracujeme těsto. Vyválíme z něj tenké šišky -...
-
Těsto: V hlubší míse prohněteme prosátou hladkou mouku a cukr se sádlem a s máslem....
-
Jablka v rumovém těstíčku
35 minJablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme...