Zdeněk Pohlreich právem patří mezi nejvýznamnější osobnosti současné české gastronomie a televizní show Ano, šéfe! je jednou z nejledovanějších. Jídla se podle jeho rad a tipů vaří v mnoha kuchyních a tato kuchařka nabízí ty nejlepší i mnoho dalších, které jsou třeba i méně známé.
-
Polévka s hříbky bramborová
40 minOloupeme a nakrájíme cibuli a brambory. Dáme do hrnce máslo, rozehřejeme a zpěníme...
-
Polévka s krutonky hrášková
30 min -
Polévka drůbková z kachen
40 minZe dvou kachen očistíme drůbky, opláchneme je a vložíme do hrnce s osolenou vodou a...
-
Pošírované vejce v polévce
55 minRozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hovězím...
-
Polévka z hovězích jater
40 minV hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je...
-
Polévka z hovězí oháňky
50 minNa menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme....
-
Polévka z okouna a mušlí
30 minMáslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím...
-
Vývar z kuřete
265 min -
Domácí vývar hovězí
310 minOčistíme a opláchneme hovězí kosti. Dáme je na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na...
-
Demi glace
400 minOčistíme a propláchneme telecí kosti, poté je dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a...