Sympatický šéfkuchař Emanuele Ridi, známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato kuchařka obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.
-
Jemný dýňový krém
60 minDýni oloupeme a lžící vydlabeme dužinu i semínka. Dužinu nakrájíme na kousky. Kousky...
-
Předvařené dršťky propláchneme pod tekoucí vodou a spaříme. Nakrájíme je na širší, asi...
-
Předem namočené fazole uvaříme na skus a odstavíme z plotny. Vodu z fazolí nesléváme,...
-
Vývar s tyrolskými knedlíčky
30 minRohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2...
-
Toskánská rajčatová polévka
50 minV hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované...
-
Neapolská směs fazolí a těstovin
160 minDen předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv...
-
Salát Caprese
15 min -
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrníček a ještě nakrájíme na malé kostičky....
-
Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme kapary a ančovičky. Do...
-
Svěží tatarák z tuňáka
20 minSteak z tuňáka nakrájíme na proužky, které rozsekáme na velmi malé kousíčky. Přidáme...
-
Italský tatarák
15 minČisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme. V misce mleté maso lžičkou lehce...
-
Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách....
-
V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou...
-
Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso...
-
Italské rizoto s houbami
40 minSušené houby necháme chvíli namočené ve sklenici vody. V pánvi na másle a oleji...
-
Okoun v citronové omáčce
25 minV pánvi rozehřejeme olivový olej s plátkem másla. Filety ze sladkovodního okouna...
-
Telecí kotlety Valdostana
30 minTelecí kotlety zbavíme tuku a odřízneme část kosti. V každé kotletě nakrojíme malou...
-
Penne "Puttanesca"
45 minTěstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. Na pávni rozpálíme...
-
Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a...
-
Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme....
-
Do velkého hrnce nalijeme 10l vody a přidáme 150g mořské soli. Přivedeme k varu,...
-
Hovězí oháňku předem namočíme do hrnce s vodou. Potom vodu osolíme a k masu v hrnci...
-
Pečená perlička s cibulkami
80 minOčištěnou perličku rozporcujeme, prsa a stehna dáme stranou, ze zeleniny a zbylého masa...
-
V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Na pánvi rozehřejeme kapku...
-
Hovězí kližka po florentinsku
200 minŠpalíček hovězí kližky nakrojíme a do vzniklé kapsy vmáčkneme česnek. Maso osolíme a...