Jehněčí maso je velmi zdravé, má nízký obsah tuku a je velmi vhodné pro dietní stravování, hubnutí i bezlepkovou dietu, ale i pro děti a sportovce. Může se připravit na mnoho způsobů. Naše kuchařka nabízí jedinečná jídla z jehněčího masa, která byste určitě měli vyzkoušet.
-
Polévka z jehněčího masa
105 minOčištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké....
-
Polévka ze skopové hlavy
130 minRozsekanou hlavu omyjeme, důkladně odstraníme kostičky, protože se polévka necedí. ...
-
Jehněčí vývar s Armaňakem
170 min200 g jehněčí krkovičky pokrájíme na nudličky a prudce je dozlatova orestujeme v pánvi...
-
Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme ...
-
Jehněčí krémový bujon
145 minKerblík omyjeme, lístky otrháme. Petrželovou nať omyjeme a pokrájíme. Bylinky krátce...
-
Lehký bujon se zeleninou
135 minDo 1 litru čistého jehněčího bujonu dáme promytou mraženou zeleninovou směs (mrkev,...
-
Jehněčí plecko omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostky. Oloupanou červenou cibuli...
-
Jehněčí panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi si rozpálíme olej a...
-
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji...
-
Pórková polévka mletým masem
50 minJarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka....
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme,...
-
Polévka mulligatawny
40 minJehněčí opláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme jej na menší kostičky. V hrnci uvaříme...