Králičí maso se v poslední době konzumuje stále více. Je lehce stravitelné, zdravé, má nízký obsah tuku a tak je vhodné i pro diety a při hubnutí. Nejčastěji se připravuje králík na smetaně nebo pečený králík, naše kuchařka ale obsahuje mnohem víc zajímavých a chutných receptů, které doporučujeme vyzkoušet.
-
Králičí polévka
80 minOčištěného a omytého králíka rozporcujeme a dáme do osolené vody, přidáme cibuli,...
-
Anežka-polévka
0 minNa slanině nebo bůčku podusíme králíka, podléváme vývarem. Hotové maso vykostíme,...
-
Kůzlečí kořínek nebo králičí vnitřnosti a hlavu, osolíme, vložíme do vody, přidáme...
-
Polévka z králičího masa
60 minOčištěné a omyté králičí maso (nejlépe předek) vaříme v osolené vodě s oloupanou cibulí...
-
Králičí maso spaříme vařicí vodou, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a...
-
Polévka z králíka
200 min -
Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, mrkev s řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky,...
-
Polévka z králíka se smetanou
110 minNejprve připravíme vývar. Králičí hřbety opláchneme a osušíme. Zeleninu očistíme a...