Mořské plody jsou stále víc oblíbené a naše kuchařka obsahuje jedinečná jídla právě z darů moře. Krevety, humr, chobotnice, kalamity, mušle a další mořské plody si můžete připravit a vychutnat na mnoho různých způsobů. Mořské plody jsou navíc velmi zdravé – určitě je vyzkoušejte!
-
Salát z říčního kraba
20 minBrokolici a romanesko (zelený květák) očistíme, opereme, rozebereme na růžičky....
-
Rýžový salát s krevetami
65 minRýži vaříme v mírně osolené vodě 35 minut doměkka, potom slijeme nadbytečnou tekutinu,...
-
Krab v melounovém salátě
20 minMeloun rozpůlíme a vykrajovací lžičkou tvarujeme z dužiny kuličky. Celer dobře omyjeme...
-
Salát polníček očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat. Celerové řapíky omyjeme,...
-
Salát z langust a zeleniny
55 minLangustu 30 minut uvaříme, vychladlou zbavíme krunýře a obereme maso. Salát omyjeme a...
-
Konzervu mušlí i s nálevem vlijeme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Doba vaření je...
-
Nudlový salát s krevetami
35 minPřipravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou...
-
Klobásy 10 minut povaříme v páře. Z chobotnice odstraníme chapadla a trup pokrájíme na...
-
Zelenina s hřebenatkami
25 minSpařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena, rajčata nakrájíme na kostičky. Z oloupané...
-
Kvalitní syrové a vyloupané krevety dobře omyjeme a necháme v sítu odkapat. Očištěný a...