Rýže je chutná a dietní. Po celém světě se pěstuje mnoho druhů a při přípravě některých jídel, jako je například rizoto, je potřeba použít ten správný. Tato kuchařka jídel z rýže nabízí známá jídla, ale vyzkoušet můžete třeba indiánskou rýži, lahodná je i rýžová kaše nebo oblíbený sladký nákyp.
-
Maso omyjeme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Nakrájíme na malé kostičky....
-
Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo...
-
Minestra s rýží a mušlemi
70 minMušle omyjeme, vhodíme do mísy s množstvím studené osolené vody a necháme pročistit....
-
Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, kapustu na proužky. Slaninu vložíme do hrnce a...
-
Troubu si předehřejeme na 180°C. Dužinu z dýně nakrájíme na 2 cm velké kostky a vložíme...
-
Selská polévka s kari
75 minOmytou zeleninu nakrájíme na kolečka, cibuli a brambory na kostičky. V hrnci rozpálíme...
-
Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, petrželovou...
-
Čočku, přes noc namočenou v dostatečném množství studené vody, slijeme přes síto a...
-
Sušenou mrkev, cibuli a celer zalijeme den předem horkou vodou a necháme do druhého dne...
-
Rajčatová polévka s čedarem
50 minCibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky,...
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme, žemlovku zbavíme kůrky, nakrájíme na...