Rýže je chutná a dietní. Po celém světě se pěstuje mnoho druhů a při přípravě některých jídel, jako je například rizoto, je potřeba použít ten správný. Tato kuchařka jídel z rýže nabízí známá jídla, ale vyzkoušet můžete třeba indiánskou rýži, lahodná je i rýžová kaše nebo oblíbený sladký nákyp.
-
Nádivka z rýže a masa
40 minRýži opereme, přebereme, spaříme. V kastrolu rozehřejeme máslo a okapanou rýži do něj...
-
Rýžové krokety se šunkou
30 minStrouhaný sýr dobře vymícháme s vejcem, přidáme dušenou rýži, drobně nakrájenou šunku a...
-
Špenátová rýže
50 minSpařenou a propláchnutou rýži osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou a...
-
Obilné mléko
55 minRýži, kroupy, ovesné vločky a čočku namočíme do kojenecké vody na 10 hodin. Potom vše...
-
Andaluská obloha
80 minRýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou...
-
Portugalská obloha
40 minRajčata rozkrojíme na 2 poloviny a zbavíme jádřinců. Rýži uvaříme podle návodu na obalu...
-
Zavářka s rýžovou kaší
31 minRýži uvaříme podle návodu na obalu a rozmixujeme na kaši. Přilijeme mléko, přidáme...
-
Šunku, husí játra a odblaněná kohoutí varlata nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky...
-
Rýže pro přípravu moučníků
30 minMléko nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, máslo,...
-
Rýžové nočky se sýrem
50 minSýr nastrouháme. V osoleném mléce uvaříme rýži doměkka. Do směsi potom vmícháme másl,...