Krkonošská kuchyně nabízí mnoho zajímavých a chutných jídel. Nejznámější je asi tradiční krkonošské kyselo, bramboráky nebo česnečka, vynikající je i cibulačka, rizoto s houbami nebo čočka na kyselo, vyzkoušet byste měli i medovec s marmeládou. Všechna tato a mnohá další jídla obsahuje kuchařka krkonošských specialit.
-
Brambory oloupeme, omyjeme a syrové jemně nastrouháme. Dáme je do mísy a slijeme z nich...
-
Rybí salát s jogurtem
25 minRybí filety nakrájíme na velké pláty, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou....
-
Žemlový nákyp s koprem
14 minSmetanu smícháme s vejci, dobře prošleháme, přidáme nastrouhaný sýr, přisypeme sůl,...
-
Nákyp z rebarbory
23 minRebarboru očistíme, umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 0,8 dl horkou...
-
Vafle s tuňákem
40 minTuňáka vybereme z konzervy, nakrájíme na malé kousky, necháme okapat, vložíme do vhodné...
-
Lívance s lososem
35 minMáslo na pánvičce roztopíme a necháme trochu vychladnout. Smetanu vylijeme do misky,...
-
Lívance s rajčaty
40 minRajčata umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a do dalšího použití necháme stranou....
-
Palačinky s kiwi
40 minKiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do nádoby, posypeme nastrouhanou citrónovou...
-
Palačinky s ovocným sirupem
40 minPomeranče a mandarinky oloupeme a vymačkáme z nich v odšťavňovači šťávu, kterou vlijeme...
-
Vafle jogurtové pikantní
40 minMouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a mletou paprikou prosejeme do misky, přidáme...
-
Masové pikantní rolky
50 minMražené listové těsto necháme rozmrazit. Troubu zapneme, aby se nahřála na potřebnou...