Krkonošská kuchyně nabízí mnoho zajímavých a chutných jídel. Nejznámější je asi tradiční krkonošské kyselo, bramboráky nebo česnečka, vynikající je i cibulačka, rizoto s houbami nebo čočka na kyselo, vyzkoušet byste měli i medovec s marmeládou. Všechna tato a mnohá další jídla obsahuje kuchařka krkonošských specialit.
-
Maminčiny zázvorky
28 minV míse si vyšleháme práškový cukr s vejcem a citronovou šťávou. Přimícháme hladkou...
-
Připravíme si kvásek: do hrnečku dáme 1 dl vlažného mléka, 1 lžičku cukru a 42 g...
-
Máslové sušenky s puškvorcem
30 minV míse utřeme do pěny změklé máslo s vejci, práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Potom...
-
Vepřové škvarky a vlašské ořechy pomeleme a dáme do mísy. Přidáme k nim prosátou...
-
Nejdříve si připravíme tvarohový krém a máslovou drobenku. Tvarohový krém připravíme...
-
V menším kastrolku uvaříme jemně pomletý mák s mlékem, špetkou soli, 1/2 lžičkou...
-
Nejdříve si připravíme 6 prázdných vaječných skořápek. Vajíčka omyjeme, zespodu a...
-
Vdolky z litého těsta
40 minMouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, spolu smícháme, přidáme vanilkový...
Zobrazit další recepty -
Houskové knedlíky z Turnova
50 minStarší housky nebo žemle pokrájíme na kostičky, polovinu dáme do mísy a zalijeme...