Typická jídla regionální kuchyně Vysočiny jsou poměrně jednoduchá, ale zároveň chutná. Základem kuchyně je koprová, křenová, houbová a také švestková omáčka, dále brambory a hrách. Kuchařka z Vysočiny nabízí mnoho zajímavých receptů, mimo jiné se podle nich připraví tradiční česnečka nebo bramboráky.
-
Kotlety smažené v pivním těstě
45 minČesnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a mouku, přilijeme pivo a vše smícháme do hladkého těstíčka. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na...
-
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Hovězí roštěnky omyjeme...
-
Bramborové placky s kapustou
45 min -
Plněný masový závitek
80 min -
-
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule...
-
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule...