Tradiční kuchyně Plzeňska vznikla především z chodských a šumavských jídel. Je pro ni typické vepřové maso, brambory, omáčky a knedlíky, hovězí guláš, jablečný závin – štrúdl, a samozřejmě pivo. Specialitou jsou kynuté bramboráky. Tyto a další vynikající lahůdky vám nabízí naše originální kuchařka z Plzeňska.
-
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibule a česnek oloupeme a...
-
Plzeňský hovězí guláš
110 minHovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme...
-
Plzeňský pivní masový špíz
35 minCibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. Feferonky...
-
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek,...
-
Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů...
-
Plzeňské roštěnky
35 minPárky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Plátky hovězí...
-
Plzeňská masová jehla
50 minCibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme...
-
Kuře pečené na černém pivě
40 minKuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, okmínujeme a osolíme. Do olejem vymazané zapékací...
-
Kachna dušená v pivní omáčce
70 minCibule oloupeme, nadrobno pokrájíme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a...
-
Bramborový pivní guláš
55 minSalám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé...
-
Špalíček omyté a osušené vepřové kýty a kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přibližně...