Paštika, aspik nebo terinajsou vynikajícím a chutným zpestřením jídelníčku. Jejich příprava je poměrně snadná, důležité jsou především kvalitní suroviny. Kuchařka na nejlepší paštiky, aspiky a teriny vám navíc poskytne dostatek inspirace a na játrové, mandlové a dalších druzích paštik si určitě pochutnáte.
-
Paštika z bůčku
215 minBůček pokrájíme nahrubo, vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a udusíme doměkka. Na závěr k masu přidáme játra a zhruba dvě minuty dusíme. Maso necháme zchladnout, ještě pokrájíme a umeleme. Poté rozmixujeme i se zbylým vývarem. Do hmoty...
-
Játrovo-rýžový pudink
120 minDobře promytou rýži (40 g) vložíme do hrnce, zaljeme 1,5 litrem vařící vody a pomalu...
-
Nejprve připravíme těsto. Z polohrubé mouky, studené vody, 75 g rozpuštěného másla, 1...
-
Králičí paštika s drůbeží šunkou
160 minOmyté a osušené králičí maso povaříme v páře 20 minut. Povařené maso rozmixujeme se...
-
Šunkový aspik
40 minŽelatinu v prášku (2 sáčky) vsypeme do kastrolu s 500ml vody, rozmícháme a za stálého...
-
Aspik připravujeme den předem. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a...
Zobrazit další recepty -
Tlačenka z Pošumaví
130 minPo zabijačce dobře očistíme a omyjeme polovinu hlavy i s uchem a rypáčkem, nožičku,...
Zobrazit další recepty -
V míse vyšleháme čerstvé žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně budeme...
Zobrazit další recepty -
Aspik – rosolový vývar
15 minČirý, ohřátý vývar přecedíme, osolíme, opepříme a ochutíme octem. Plátky želatiny...
-
Sýrový krém s hříbky
25 minSýr nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny odležet. Hříbky očistíme,...