Domácí zmrzlina a nanuky jsou mnohem zdravější a chutnější, než kupované. Tato zmrzlinová kuchařka vám nabízí ovocné, smetanové i jogurtové zmrzliny mnoha chutí. Příprava zmrzliny není složitá, potřebujete jen kvalitní suroviny, případně formu na nanuky a samozřejmě také mrazák.
-
Z pomerančů vylisujeme šťávu. Kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na jemné nudličky a...
-
Čokoládová smetanová omáčka
25 minČokoládu rozlámeme na kousky, spolu se sirupem, smetanou a máslem ji rozpustíme ve...
-
Čokoládová omáčka ze žužu
25 minV teflonovém rendlíku na mírném plameni necháme rozpustit všechny suroviny. Dobře vše...
-
Zmrzlina s kakaovou polevou
20 minKakaovou polevu na zmrzlinu začneme připravovat smíšením kakaa a 1 šálku horké vody....
-
V malém rendlíku pozvolna přivedeme k varu 385 ml vody smíchané s kakaem. Snížíme...
-
Máslo dáme do kastrůlku a na mírném ohni necháme rozpustit. Přidáme cukr a důkladně...
-
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do rendlíku,...
-
Zmrzlina s ovocným přelivem
10 minDo mixéru nalijeme meruňky včetně nálevu, přidáme lžičku cukru a rozmixujeme, až nám...