Domácí zmrzlina a nanuky jsou mnohem zdravější a chutnější, než kupované. Tato zmrzlinová kuchařka vám nabízí ovocné, smetanové i jogurtové zmrzliny mnoha chutí. Příprava zmrzliny není složitá, potřebujete jen kvalitní suroviny, případně formu na nanuky a samozřejmě také mrazák.
-
Espresso granita
10 minDo mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky. V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup. Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme...
-
Z jednoho citronu oloupeme 6 proužků kůry a z ostatních citronů nastrouháme kůru....
-
Kávová granita
25 minCukr a vodu zahříváme při mírné teplotě tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí....
-
Grilovaný ananas s granitou
25 minNejdříve si připravíme granitu. Do hrnce vložíme cukr, vodu a kůru z limetky a směs...