Kuchařka na nejlepší zavařeniny! Připravte si vynikající kompoty, džemy a marmelády z různých druhů ovoce, zavařte okurky, rajčata, papriky a další druhy zeleniny. Zde najdete vše o zavařování třešní a dalšího ovoce, zavařování rajčat, okurek a jiné zeleniny, nechybí meruňková, rybízová a další marmeláda, jahodový džem a mnoho dalších. Můžete i sterilovat a dlouhodobě uchovat maso. Zavařování opravdu není nic složitého a s námi ho zvládnete.
-
Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou cuketu,...
Zobrazit další recepty -
Hovězí guláš sterilovaný
150 minMaso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a...
-
Dušené hovězí maso sterilované
140 minMaso očistíme, důkladně opláchneme, pokrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran...
-
Pečený krocan sterilovaný
165 minMladého krocana očistíme, důkladně omyjeme a prosolíme po všech stranách i zevnitř. V...
-
Sterilovaná vepřová krkovice
150 minVepřovou krkovičku vykostíme (kosti uchováme) a nakrájíme na kusy o hmotnosti asi 1,5...
-
Uzený sterilovaný kapr
85 minVykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme....
-
Sterilované rybí karbanátky
60 minVodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne...
-
Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout. Očištěné a...
-
Rybí konzervy
340 minVykuchané, očištěné ryby zbavené hlav omyjeme, osušíme a dobře osolíme. Upečeme je ve...
-
Zeleninová směs na tousty
115 minPapriky a rajčata zbavíme semínek, cibuli a česnek oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme...
Zobrazit další recepty -
Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso...
-
Pečené klobásy sterilované
105 minV kastrolu rozehřejeme sádlo, vložíme klobásy a zvolna upečeme. Nakrájíme na kousky a...
-
Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme a naporcujeme. V kastrolu rozehřejeme máslo a...
-
Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti...
-
Vepřový, omytý a osušený, prorostlý bůček a uzenou slaninu pokrájíme na kostky...
Zobrazit další recepty -
Houby v octě
50 minOčištěné houby povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nové...
-
Do hrnce vlijeme vodu a v ní podle návodu na sáčku Deko uvaříme nálev. Houby důkladně...
-
Zavařené václavky nakyselo
135 minNejdříve si připravíme houby - očistíme je, zalijeme 2,5 l vody. Přidáme 2,5 lžíce soli...
Zobrazit další recepty -
Angreštová šťáva
40 minPlody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu...
-
Zavařený bezinkový mošt
30 minPoužijeme pouze zralé plody černého bezu, propláchneme je studenou vodou a odstraníme...
-
Neslazený borůvkový mošt
40 minBorůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a propláchneme studenou vodou....
-
Kvašený borůvkový sirup
60 minBorůvky přebereme, očistíme, otrháme stopky a na sítu důkladně propláchneme vodou....
-
Kompot z loupaných broskví
55 minPoužijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme,...
-
Jablečný mošt neslazený
40 min -
Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Na chvíli ponoříme do 1...