Kuchařka na jídla s jáhly, inspirovaná tradiční staročeskou kuchyní - ochutnejte jahelnou kaši, jáhelník a další jídla. Jáhly neobsahují lepek a jsou proto vhodné pro dietu a celiaky, své využití najdou i ve vegetariánské a veganské kuchyni. Vyzkoušejte kuchařku s chutnými a zdravými jídly, která se připravují z jáhel.
-
Jáhly vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut. Rajčata omyjeme, vydlabeme vnitřky,...
-
Mrkvová pomazánka s čočkou
60 minMrkev, čočku a jáhly si uvaříme ve slané vodě doměkka. Vaříme asi 40 minut. Slijeme a...
-
Sladký jáhlový hubovec
65 minSušené houby promyjeme a namočíme do studené vody přibližně na 20 minut. Pak je scedíme...
-
Kaše z prosa s ořechy
50 minProso vícekrát opereme v horké vodě, scedíme, osolíme a zalijeme mlékem. Přidáme...
-
Prosná kaše s čokoládou
45 minProso dobře propláchneme v horké vodě, scedíme a v mléce vaříme za stálého míchání asi...
-
Bezlepkové jáhlové knedlíčky
60 minJáhly dobře propereme v horké vodě. Vložíme je do hrnce s dvojnásobným množstvím...
-
Nákyp z prosa a švestek
90 minProbrané proso opláchneme horkou vodou. Necháme okapat a vložíme do hrnce. Zalijeme...
-
Osolené mléko v kastrůlku povaříme s cukrem, máslem a vanilkovým cukrem. Do vařícího se...