Kuchařka na jídla s jáhly, inspirovaná tradiční staročeskou kuchyní - ochutnejte jahelnou kaši, jáhelník a další jídla. Jáhly neobsahují lepek a jsou proto vhodné pro dietu a celiaky, své využití najdou i ve vegetariánské a veganské kuchyni. Vyzkoušejte kuchařku s chutnými a zdravými jídly, která se připravují z jáhel.
-
Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody. Zalijeme mlékem, přidáme sůl...
-
Jahelník s brusinkami
40 minJáhly propereme v horké vodě, poté je zalijeme vodou a necháme hodinu bobtnat. Před...
-
Jáhlová pochoutka
50 minSpařené jáhly uvaříme. Povaříme je se sušeným ovocem a kokosem. Osladíme, přimícháme...
-
Jáhlové koule
60 minJáhly nasypeme do sítka a prolijeme horkou vodou. Ze sítka je vyklopíme do hrnce,...
-
Jáhlový puding dvoubarevný
50 minJáhly nasypeme do sítka a prolijeme vařící vodou. Ze sítka je překlopíme do hrnce,...
-
Jáhlové koláčky
100 minJáhly propláchneme v sítku horkou vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme...
-
Jáhlový pudink
140 minJáhly spaříme 2x vařící vodou (1 litr), dáme je do hrnce s 5 dl mléka, přimícháme sůl a...
-
Jáhlová kaše s perníkem
25 min