

Alergie na vejce - především vaječný bílek – znamená určitá omezení, ale i tak může strava být pestrá a chutná. V případě alergie na vaječný žloutek stačí jen jeho tepelná úprava. Naše kuchařka na jídla bez vajec vás o tom zcela jistě přesvědčí. Vyzkoušejte ověřená jídla – různé polévky, rizoto, maso ale třeba i moučníky!
-
Tvarohová pomazánka s mrkví
15 min
Tvaroh rozmícháme s mlékem nebo bílým jogurtem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nastrouhanou mrkev, sůl a vše důkladně promícháme.
-
-
Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Do másla vešleháme žervé, smetanu a nakonec...
-
Sardinky utřeme s olejem z konzervy a citronovou šťávou. Přidáme žervé a jemně...
-
Kořenící směs Adobo
80 min
Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme...
-
Broskve omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky....
-
Jablkové křížaly
140 min
-
Chléb s jablky a banánem
135 min
Vlažný pomerančový džus, podmáslí, rozmačkaný banán, med, sůl, změklé máslo, skořici,...
-
Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme...