Alergie na ořechy - především mandle, vlašské a lískové ořechy a také arašídy – znamená omezení jejich konzumace. Kuchařka, určená pro všechny, kteří trpí alergií na ořechy, obsahuje vynikající chutná jídla, ale navíc třeba i různé moučníky, v kterých se ořechy vůbec nepoužívají.
-
Polévka rybí
30 minZeleninu očistíme a nastrouháme, dusíme na trošce másla v hrnci. Ze zbylého másla...
-
Uzená polévka s kroupami
35 min -
Čočková polévka se zelím
80 minPřebereme a na několik hodin namočíme do studené vody čočku. Vodu potom slijeme,...
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a dobře povaříme...
-
Podhimálájská polévka
85 minVypeckované meruňky (nebo švestky) namočíme na 2 hodiny do vlažné vody. Čočku přes noc...
-
Hovězí vývar se sýrem
25 minStrouhanku osmažíme na másle, smícháme ji s nastrouhaným sýrem a zalijeme hovězím...
-
Hrášková polévka s paprikou
40 minNa rozehřátém másle osmažíme dozlatova cukr, zasypeme jej moukou a vše ještě krátce...
-
Polévka z řepy
45 minUmytou řepu dáme vařit s cibulí, mateřídouškou a petrželkou. Když je řepa měkká,...
-
Cizrnová polévka
70 min -
Rajčata, papriky bez jádřinců a šalotky nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej...