Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Dochucení

Báječná chuť kávy díky smetaně

Máte rádi jemnou chuť kávy? Místo mléka použijte smetanu, která bude chutnat úžasně.

Bramborová kaše jinak

Už Vás omrzela chuť bramborové kaše - stačí do ní přimíchat trochu nastrouhaného křenu či pikantní hořčice. Bramborová kaše dostane pěkný říz.

Bramborová kaše s chilli

Bramborovou kaši dochuťte česnekem nebo pálivými papričkami. Pánové jistě neodolají.

Bramborová kaše s citrónem

Bramborová kaše nemusí chutnat všedně. Zkuste ji vylepšit citrónovou kůrou či kůrou z limetky. Poté důkladně zamíchejte.

Bramborová kaše s olivami

Bramborovou kaši můžete ozvláštnit také olivami. Skvělé jsou ty plněné papričkami nebo naopak pouze samotné. Nakrájejte je na malé kousky.

Bramborová kaše s přídavkem křenu

Pro speciální chuť bramborové kaše je třeba, abyste do ní přidali trošku hořčice a nastrouhaného křenu.

Chutná polévka

Nebojte se do mdlých polévek nasypat nejen koření, ale i houby.

Chutnější karbanátky

Přejete si šťavnatější karbanátky? Přidáním dvou kusů vařené nastrouhané mrkve do 1kg mletého masa toho jistě docílíte.

Chutný salát díky domácí přípravě

Chutný sálat vznikne díky čerstvé zelenině a marinádě z domácí výroby. Připravte ji doma z olivového oleje, cukru, balzamikového octa, soli, koření dle vaší chuti a jiných dochucovadel, která máte rádi.

Chuť vývaru bude lepší

Pokud k masu na polévku přidáme morkové kosti, nejdříve je 10 minut pečeme v troubě na nejvyšší teplotě.

Citron na více použití

Také se vám stalo, že jste při vaření potřebovala jen pár kapek citrónu, ale rozkrojením citrón zeschnul a zplesnivěl? Příště do ovoce udělejte jen malou dírku párátkem a vykapejte tolik kapek, kolik budete potřebovat. Plod pak bude použitelný i za několik dní stále znovu.

Domácí dressing

Grilujete rádi? Tak pak byste neměli bez tohoto úžasného dressingu. Smíchejte kečup, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a zamíchejte.

Domácí knedlíky s petrželkou

Chuť domácích knedlíků zvýrazníte čerstvě nakrájenou petrželovou natí.

Dušená mrkvev

Mrkev bude chutnější, pokud přidáte jablečnou šťávu.

I starší mrkev může skvěle chutnat

Starší mrkev mívá „mdlejší“ chuť, a proto ji můžete vylepšit tím, že ji budete vařit v čerstvé šťávě z pomerančů, kterou zakápnete trochou oleje.

Jak nahradit rum

Pokud nemáte rádi rum v dezertech a jiných, nahraďte jej amarettem. Budou nádherně vonět.

Jak ochutit kuře bez kořenící směsi?

Chystáte se péct kuře a nemáte kořenící směs? Nevadí, poradíte si s kousky másla, česneku, celého pepře a nového koření.

Jemný dressing na saláty

Dressing na salát bude mít jemnější chuť, pokud vyměníte ocet za jablečný mošt (z jedné poloviny). Vhodnou náhražkou je také trochu oslazená šťáva z citronů.

Jemný losos díky máslu

Milujete lososa? Dochuťte jej kořením na mořské ryby a připravte fílé na másle nebo olivovém oleji. Chuť bude mnohem jemnější.

Když chilli pálí

Abychom srazili pálivou chuť způsobenou chilli papričkou, vmícháme do pokrmu zakysanou smetanu, necháme povařit. Smetana pálivou chuť dokonale srazí.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist