Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Dorty a moučníky

Bábovka z mikrovlnky

V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.

Bílková pěna

Dejte do trouby bílkovou pěnu a upečte ji. Bude rychlá a chutná, můžete s ní ozdobit sladké pokrmy. Stačí, když ji před koncem posypete cukrem.

Chlebíčky jako čerstvé

I na druhý den můžou být chlebíčky chutné a skoro jako čerstvé. Vložte je do ledničky a zakryjte je vlhkou utěrkou.

Chutná bábovka díky kokosu

Plech nevysypte moukou, ale strouhaným kokosem. Mouučník bude vážně chutnat skvěle.

Čokoládové ozdoby

Udělejte různé tvary z horké čokolády na vaření a pak je dejte do mrazáku. Ozdobte dorty, zákusky a jiné.

Čokoládové zdobení

Čokoládové hoblinky vytvoříte úplně jednoduše pomocí škrabky na brambory nebo kráječe na sýr. Odkrajujte je přímo z tabulky čokolády. Použijte ke zdobení dortů a dezertů.

Dezert a víno

Připravujete menu a nejste si jisti, čím doplnit zákusek či dezert? Nic nezkazíte šumivým vínem či sektem.

Drobenkový koláč plný chuti

Drobenkový koláč bude mnohem chutnější, pokud jej po upečení přizdobíme smetanou nebo rozpuštěným máslem.

Hnědé puntiky na dezertu či dortu

Zůstávají vám na povrchu moučníku hnědé puntíky? Na vině je cukr moučka, který není na přípravu dezertů vhodný, protože se špatně vyšlehává.

I tvrdší bageta může skvěle chutnat

Máte doma tvrdší bagetu? Nakrájejte ji na kolečka, potřete kečupem, přidejte šunku a sýr. Nakonec zapečte!

Jak na chutné muffiny

Chcete mít právě upečené muffiny ještě dlouho tak chutné a vláčné? A aby chutnali pořád stejně jako po upečení? Vložte je do plastového boxu do lednice. Vydrží vám tak mnohem déle a stále chutné.

Jak nahradit rum

Pokud nemáte rádi rum v dezertech a jiných, nahraďte jej amarettem. Budou nádherně vonět.

Jak na popraskaný koláč

Pokud se vám náhodou rozlomí koláč, nebojte se ho dát do trouby, pořádně potřít marmeládou a dopéci.

Jak na tmavší kakao

Zalijte kakao horkým mlékem, poté nalijte do těsta. Kakao bude rázem tmavší.

Jak ozdobit moučník

Nevíte čím ozdobit moučník? Posypte jej grankem, lískovými ořechy nebo sekanými mandlemi.

Jak uchovat rozpékané pečivo

Pokud rozpékáte pečivo, vložte je do košíčku vyloženého alobalem a ubrouskem, teplota se déle udrží.

Jednoduché ozdoby na dort

Udělejte si barevné a jiné ozdoby na dort. Třeba dětem by se mohli líbit barevní dinosauři. Stačí, když koupíte žélé bonbóny a uděláte z nich pomocí másla a cukru jednotnou hmotu. Z té si potom vytvořte jednoduché vzory podle vlastní fantazie.

Karamelové zdobení

Připravte si váš vlastní karamel a nazdobte dorty do různých podob. Stačí, když si pomůžete sáčkem, kam dáte karamel a pečícím papírem, na který nastříkáte různé tvary. Pak už stačí jen použít.

Koblihy jako z pekárny

Přidejte do těsta trochu alkoholu, koblihy budou obratem křehčí a chutnější.

Koňakový banánek

Pokud máte rádi banánky nebo rohlíčky, pak zkuste tuto zvláštní náplň: ušlehejte tuhou šlehačku, do které přidejte trošku vaječného koňaku.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist