Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Omáčky

Čím nahradit smetanu?

Potřebujete do oblíbené omáčky smetanu, ale zapomněli jste ji koupit? Smetanu nahraďte mlékem, do kterého přidejte kousek másla, či oleje. Mléko dostane smetanovou konzistenci.

Jak na sraženou smetanovou omáčku?

Jestliže omáčku chcete zachránit, pak do ni v průběhu vaření přidejte trošku prášku do pečiva. Nezapomeňte jej však pečlivě rozmíchat.

Když nemáte tatarku

Došla Vám tatarka a vy nemáte možnost ji koupit? Udělejte si tatarku smícháním pěti lžic jogurtu s dvěma lžícemi nastrouhané kyselé okurky, ochuťte solí, pepřem a popřípadě promíchejte s nadrobno nakrájenou cibulkou. Tato tatarka je nejen výborná, ale i dietní.

Lehká omáčka bez tuku

Shledáváte-li omáčku příliš tučnou, dejte do ní plátek veky a ona nadbytečný tuk hned nasákne.

Ocet místo bílého vína

Pokud doma nemáte bílé víno a potřebujete je do omáčky, nevadí. Vezměte si trošku octa, ve kterém nechejte rozpustit dvě kostky cukru. Po té vše zavařte do omáčky.

Omáčka hladká a krémová?

Aby jste měli hladkou a krémovou omáčku, stačí přimíchat trojúhelník taveného sýru a trochu muškátového oříšku. Omáčka bude hned hladká a krásně krémová.

Ozdoba svíčkové omáčky

Chcete udělat dojem svátečním obědem? Uvařte svíčkovou, kterou dozdobíte šlehačkou spolu s citrónem nebo brusinkami.

Rajská omáčka plná chuti

Chutná vám rajská omáčka? Vylepšete ji přídavkem jemného kečupu a hřebíčku, který trochu potlučte v hmoždíři.

Rajská omáčka s kapkou červeného vína

Máte rádi rajskou omáčku a chcete ji tak trochu vylepšit? Přidejte do ní kapku červeného vína.

Skvělá chuť rajské omáčky

Rajskou omáčku báječně vychutíte pomocí hřebíčku, červeného vína či skořice.

Skvělá chuť špaget

Pro lepší chuť omáček na špagety přidejte kečup. Rajčatová chuť bude daleko reálnější.

Sójová omáčka namísto worcestrové

Pokud nemáte doma worcestrovou omáčku, nahraďte ji sójovou. Výsledná chuť bude téměř k nepoznání.

Svíčková jako od babičky

Připravte svíčkovou omáčku jako od babičky. Nezapomeňte do ní nakrájet kvalitní špek na malé kousíčky, který osmahnete a nakonec přidáte do omáčky. Dostane tak lepší chuť.

Vařte celou cibuli

Plánujete dělat omáčku nebo polévku, do které patří při vaření celá cibule? Oloupejte ji tak, abyste sloupli jenom první a špinavější vrstvu a odkrojte pouze hořejší nať. Poté omyjte a vložte do hrnce. Uvidíte, že se celá nesloupne.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist